Мартеничките с мисия на сдружение „Еквилибриум“ събраха 2 554 лева

17:06, 02 мар 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мартенският благотворителен базар на сдружение „Еквилибриум“, който приключи снощи в МОЛ Русе, успя да набере 2 554 лева, благодарение на десетките русенци, които избраха да подарят мартенички с мисия. Това съобщиха организаторите му.

Базарът под надслов „Късче здраве и добро откъсни от пролетното ни дърво“ беше подкрепен отново и от много доброволци, приемни родители, с които сдружението работи в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, много съмишленици и партньори.

Децата, с които работи Комплекса, изработиха голяма част от мартеничките, които се предлагаха на благотворителните щандове и се включиха активно в последния ден от базара, като раздаваха мартенички на посетителите в МОЛ Русе по случай Баба Марта.

Базарът отново беше много живописен и жив: малката флейтистка Милица-Лукара Василева огласяше пространството с вълшебните звуци на своята блок флейта и приканваше русенци към благотворителните щандове; прекрасните Пижо и Пенда раздаваха, ръчно изработените мартенички на „Еквилибриум“ на русенци с пожеланието да са здрави, румени, засмени и все така отзивчиви и добри; учениците от Професионална гимназия по облекло отново подариха на желаещите професионални грим, прическа и маникюр, както и специални, шити от тях изделия; приложниците Ива, Ани, Йоанна, Лилия и приемните майки Юлия, Ива и Нуша предлагаха уникални мартеници, артистични изделия и за наближаващия 8-ми март; красиви и оригинални бяха и картичките, мартеничките и сувенирите, изработени от децата, с които работят от русенската Асоциация по ерготерапия.

Пролетното дърво, символ на благотворителния базар на „Еквилибриум“, разцъфтя с десетки пъстри цветчета благодарение на всички, които изтеглиха свое късметче за здраве, добро, сполука и щастие и на тяхно място поставиха своя пролетен цвят.

Средствата от благотворителния базар, „Еквилибриум“ ще използва за организиране на летните лагери на 14 деца с увреждания от Розовата къща, 15 деца, които ползват услуги в Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса и за 25 младежи и девойки с тежки увреждания от Центровете за настаняване от семеен тип „Любов“ и „Надежда“.

Средствата ще дадат възможност за организиране на лятната почивка и рехабилитация на децата и младежите, но кампаниите на „Еквилибриум“ ще продължат, тъй като броят на децата, които се нуждаят от разнообразни дейности и преживявания е голям, а средствата не достигат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама