Глобиха „Теленор” заради неспазена гаранция

17:11, 02 мар 16 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският районен съд потвърди глоба, наложена на „Теленор” заради неспазена гаранция. Това става ясно от решение на магистратите.

Финансовата санкция от 1000 лв. е наложена с наказателно постановление от Комисията за защита на потребителите (КЗП). То е издадено заради неизпълнен гаранционен ремонт на мобилен телефон.

От мобилния оператор са обжалвали постановлението, но съдът е определил жалбата като неоснователна и затова е потвърдил санкцията.

Случаят е от лятото на миналата година, когато клиентка връщала четири пъти телефона си - „HTC Desire 200“. Апаратът бил купен през 2013 г. от магазин на „Теленор” в Шумен. „НТС”-то дало дефект - неразчитал номерата в указателя. Жената го давала за гаранционен сервиз на три пъти. Първите две рекламации били удовлетворени, но при третата не бил констатиран проблем с апарата и той бил върнат на клиентката. Това станало на 18 май миналата година.

След около два месец – на 29 юли, тя обаче се върнала и пак оставила телефона – със същия проблем за четвърти път.

След като се запознали с документите по делото и разпитали свидетели магистратите установили, че има нарушение на Закона за защита на потребителите, тъй като стоката не била приведена в съответствие с договора за продажба  в рамките на един месец, считано от предявяване на третата поред  рекламация.

По делото е безспорно установено, че недоволния потребител е предявил тази рекламация на 18 май 2015 г. като към 18 юни мобилен телефон „HTC Desire 200“  не е бил приведен в съответствие с договора за продажба .

Затова и съдът потвърдил финансовата санкция от 1000 лв., наложена на „Теленор” от КЗП.

Решението не е окончателно и подлежи на касационно обжалване пред Шуменски административен съд  в 14-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама