Нов проблем за обновеното Кръгово кръстовище в Русе

17:20, 02 мар 16 25 815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от плочките в един от тунелите на Кръговото движение се отлепват и падат, видя репортер на Topnovini.bg

Нередностите са се появили от двете страни на тунела, който води към "Булстрад Арена". Не е ясно дали става дума за вандалска проява или за структурен дефект. Тъй като съоръжението е в 5-годишна гаранция, ремонтът следва да бъде поет от фирмата-изпълнител.

Припомняме, че в началото на месец февруари друг проблем наложи ремонт на все още неоткритото официално, но въведено в експлоатация съоръжение. Заради слягане на тротоарна настилка, фирмата-изпълнител предприе спешни ремонтни действия в едното платно в посока бул. "Скобелев" - бул. "Цар Освободител".

"Изпълнителят на строително – монтажните работи на строежа е длъжен да отстранява за своя сметка скритите недостатъци в посочените гаранционни срокове и в определения от Възложителя срок", бе посочено в официалната позиция на Община Русе тогава. 

Както вече съобщихме, след неколкократни промени на крайните срокове първите автомобили по обновения основен пътен възел за Русе бяха пуснати около 19:36 ч. на 15 декември. Довършителните дейности по новите подлези, асансьорите, тролейбусната мрежа и др. обаче продължиха и след Нова година.

Обновяването на Кръговото с изграждането на подлези за пешеходци и велосипедисти е част от мащабния проект за "Интегрирана система за градски транспорт на Русе", който включва още свързване на квартал "Родина" с бул. "Липник" с "пробива Кауфланд", изграждане на 14 км велоалеи, въвеждане на електронна система за таксуване на пътници в градския транспорт, оформяне на бус ленти по бул. "Цар Освободител", изграждане на нови улици и подобряване на трафика и в квартал "Чародейка" и др.

Официалното откриване на обновения обект обаче така и не се състоя, след като лошото време в началото на 2016 г. го отмени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама