Ненчев все пак спрял поръчката за “пустинните котки”

17:52, 02 мар 16 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два дни, след като министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че няма никакво намерение да спира обществената поръчка за т.нар. “пустинни котки”, днес той заяви, че все пак го е направил.

На пресконференция в понеделник Ненчев поясни, че високопроходимите машини за наблюдение и транспорт може да се окажат, че са крайно необходими заради терористичните актове в някои европейски столици. Поръчката бе на стойност 13.4 млн. лв., а бенефициент - "Военна полиция".

Пред bTV днес обаче заяви, че поръчката е спряна. В понеделник той обяви, че е спряна поръчката и за 15 автомобила - леки и с повишена проходимост.

Ненчев заяви още, че е назначил експертиза, която да каже имаме ли нужда от връщането на задължителната казарма и можем ли да си го позволим. Той обаче изрази мнение, че е против такъв ход.

Министърът на отбраната заяви още, че държавният глава Росен Плевнелиев е свикал днес извънредна среща за бежанската криза. На нея президентът искал да получи по-конкретна информация за обстановката и е дал висока оценка за сътрудничеството на армия и полиция.

Ненчев допълни още, че в следващите дни ще се проведе учението, за което настоя днес премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама