Граждани подкрепиха с подписка проекта за 17–и микрорайон в кв. „Левски“

18:12, 02 мар 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден след провеждането на информационна среща, посветена на проекта за обновяване на 17-ти микрорайон в кв. Левски, граждани внесоха подкрепяща подписка в администрацията на район „Приморски“. Тя бе приета от Петя Проданова,  кмет на "Приморски". Инициативата е подкрепена от 411 души и е входирана и в Община Варна.

Категорично подкрепяме идеята за реализация на проект, финансиран с европейски средства, който ще облагороди градската среда, в която живеем. Нека варненската общественост бъде наясно, че хората „за“  са много повече отколкото тези, които бойкотират проекта, споделиха граждани от района.

Администрацията на район „Приморски“ е готова да организира още тематични срещи, на които гражданите могат да поставят въпроси по темата с участието на експерти от проектантския колектив, разработили частта „Озеленяване“ в проекта. По време на срещата ще бъде подробно разяснена предвидената  компенсаторна програма от 304 нови декоративни дървета,  в това число 112 иглолистни и 192 широколистни, 6880 бр. декоративни храсти / живи плетове и свободни групи / и 15 620 кв. м затревени площи , които представляват в пълен обем обновяване на зелените площи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама