Богата концертна програма за 3-ти март зарадва жителите на Веселие и Ново Паничарево

18:45, 02 мар 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самодейците във Веселие и Ново Паничарево зарадваха жителите на селата с богата концертна програма и с много настроение напомниха за наближаващия Национален празник - 3 март, съобщиха от Община Приморско.

Пред препълнен салон на местното читалище самодейните театрални състави на Ново Паничарево представиха своите умения и талант. Близо два часа песни и танци от българския фолклор покоряваха публиката и доказваха, че традициите на българщината са живи.

Съставите на Ново Паничарево посветиха своя спектакъл на Освобождението на България и на Деня на самодееца - 1 март. Тази година новопанчарци отбелязаха и 14 години от създаването на ДФФ „Паничарче".

Самодейците на приморското село Веселие също представиха своето творчество, като в концертната програма се включиха мъжка вокална група „Приморско", група за руски песни „Берьозка" и деца - изпълнители на народни песни от Фондация „Странджа" с ръководител Христо Йорданов. Залата на напълно обновеното читалище „Виделина" се оказа тясна за всички желаещи да се насладят на празника, посветен на 3 март.

Ръководителите на читалищата във Веселие и Ново Паничарево получиха поздравителни адреси от кмета на Община Приморско Димитър Германов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама