Изключиха четирима от ДПС-Шумен

19:12, 02 мар 16 / Политика 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият заместник-кмет на Шумен Седат Кадир, бившият заместник-министър на екологията Дин Онбаши, екслидерът на ДПС в Шумен Гюнай Тефиков и председателката на женското движение на партията Емине Осман са изключени от ДПС, научи от свой източник Topnovini.bg.

Информацията бе потвърдена и от новоизбрания общински лидер на Движението Азис Садула. Той обаче категорично отказа да коментира случилото се с аргумента, че това е решение на колективния орган – Общинският съвет на ДПС-Шумен.

Чистката е станала вчера на драматично заседание на Общинския съвет на Движението. Четиримата изключени не са присъствали на събранието. Те са отстранени като членове временно за една година по точка от устава на политическата партия.

„Това е против устава на ДПС. Не бях поканен да присъствам на заседанието и още не съм уведомен за решението. Искам да се запозная с мотивите за изключването ми. В 14-дневен срок имам право и ще обжалвам решението. По принцип в устава има точка, по която член на ДПС може да бъде изключен временно от 3 месеца до 1 година”, коментира бившият общински председател на Движението в Шумен Гюнай Тефиков, който е един от учредителите на партията и дългогодишен водач на шуменската организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама