Над 830 социално слаби са подпомогнати от БЧК в Разград през миналата година

07:52, 03 мар 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През миналата година областната организация на БЧК-Разград е подпомогнала 833 социално слаби лица, от които 548 деца и седем социални заведения с 301 потребители. Това е само част от равносметката за свършената работа на червенокръстката организация за 2015 година.

Данните бяха представени на годишно отчетно събрание, което се проведе в началото на седмицата в лудогорския град, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК.

Помощите, които организацията е разпределила допълнително през отчетния период са основно дрехи на стойност 885 лв., с които са подпомогнати 35 души. Със средства от фонд „Милосърдие” са подкрепени три семейства. 1800 лв. от фонд „Подпомагане на деца, пострадали при ПТП” са предоставени на три деца от областта.

За отчетния период общо събраните средства чрез фондонабиране са 3 463 лева. Фондонабирателните кампании са своеобразна проверка на общественото доверие към организацията. Те са насочени към намаляване на уязвимостта на децата и младите хора с оглед по-адекватно задоволяване на техните потребности, отбелязват от БЧК-Разград.

Миcиятa нa Чepвeния кpъcт e дa пoмaгa нa нaй-бeднитe и cтpaдaщи хopa и в тaзи вpъзкa e ocигypeн тoпъл oбяд нa 80 дeцa oт coциaлнo cлaби ceмeйcтвa в областта с разкрити четири трапезарии. Със събрани средства от инициативата „подкрепа за деца с увреждания” са подпомогнати 243 деца, а други 246 малчугани са получили помощи чрез кампанията „Подкрепа за деца в риск”.

Областната организация на БЧК-Разград има изградени седем общински структури, обединяващи 92 дружества с 3 105 членове. Процентът на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е 2,60 %.

Новоучредени през 2015 година са осем дружества – две в община Цар Калоян – в ЦДГ и ЦСМП, по едно в общините Лозница, Кубрат и Исперих и две на медицинските специалисти в ЦСМП в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама