Издигат тържествено трибагреника на площад „Хаджи Димитър” в Сливен

08:09, 03 мар 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемония по издигане на националното знаме на Република България, панихида в памет на загиналите войни за Освобождението на България и благодарствен молебен са част от проявите, посветени на Националния празник на Република България 3 -ти март. Ритуалът за поднасяне на венци и цветя ще бъде пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. На площад „Хаджи Димитър” фолклорна програма ще изнесат Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

В 12 часа започва 52-ра лекоатлетическа щафета „Освободител”. Стартът, финалът и награждаването ще са пред Съдебната палата.

От Регионалния исторически музей обявиха свободен вход за днес от 9.00 до 17.00 ч. По случай Националния празник на Република България безплатно ще могат да се разгледати обектите към РИМ - Къща музей "Хаджи Димитър", Къща музей "Сливенски бит" , Къща музей "Добри Чинтулов" , както и четирите изложби в сградата на първата държавна текстилна фабрика на Балканите - "Святото ни дело - Съединението", "Освобождението - военните кореспонденти изпращат...", "Моят град в годините отминали (1878-1940)" и "Спасените реликви". Изложбата "Освобождението - Военните кореспонденти изпращат…” е посветена на Националния празник на Република България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама