Наша работа е да си спасим Републиката, заяви Евгений Дайнов

08:11, 03 мар 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наша работа си е да си спасим републиката, няма да ни помогне нито Брюксел, нито някой ще спусне депеша отнякъде. Това каза Евгений Дайнов в предаването "Здравей, България", където разказа за създадения от него и още трима професори ”Манифеста за Републиката”.

"Манифест за Републиката" ще бъде представен днес от 11 часа по случай празника 3 март в литературен клуб "Перото", където ще се проведе и дискусия. По думите на Дайнов целта на този документ е да си припомним, че това безобразие, в което живеем няма кой да дойде да го оправи вместо нас. "От нас зависи да имаме искания към политиците, и от нас зависи всеки подписал манифеста да изпълнява написаното в него", заяви Евгений Дайнов.

Соред него "големите думи" казвани в обществото вече имат значение. Той даде за пример речта на председателя на ВКС Лозан Панов по случай годишнината на съда, която по думите му е отекнала сред магистратите и гражданите. "Надяваме се и нашият манифест да отекне също сред обществото", допълни Дайнов.

Политологът заяви, че това няма да бъде политически проект, а идеята е подписалите се под Манифеста да се събират и да обсъждат проблемите в държавата, като след това да излизат с декларация.  Евгений Дайнов напомни, че всеки е добре дошъл да подпише "Манифест за Републиката", но и да поеме ангажиментите заложени в него. Сайтът на манифеста е zarepublikata.eu.

По думите на Дайнов властовата конструкция е в края на пътя си, нейните ресурси и възможности са изчерпани и оттук нататък наблюдаваме залезът на модела  #КОЙ. Според него е много важно е обаче правилно да се определи какъв ще е следващият модел

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама