Портних слага край на ВиК авариите и инвестира милиони в Аспарухово (снимки)

09:32, 03 мар 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-­красивите райони на Варна - Аспарухово, е на път да се превърне и в най-благоустроен, защото започваме практическото изпълнение на много проекти. Този статус написа кметът Иван Портних в социалната мрежа Фейсбук.

От публикацията става ясно, че стартира работа по озеленяване, парково строителство, цялостна рехабилитация на улици, изграждане на рибарско пристанище, атракции, детски и спортни площадки.

Ето и пълният текст от обещанието на Портних към живеещите в квартал Аспарухово­ без редакторска намеса:

„Стартира ремонт на Аспарухов мост ­ първата сума от 5 милиона лева вече е осигурена от правителството, До края на април ще внесем проект за рибарското пристанище ­ старт на строителството е възможен през есента През есента ще започнем ремонт и разширение с две платна на „Мара Тасева“ и цялостна рехабилитация на „Първи май".

През април ще внесем в общински съвет ­ Варна план за Аспарухов парк, а след приемането му ще инвестираме над 4 милиона лева в алеи, озеленяване, поливна система, осветление, пейки, кошчета, детски и спортни площадки и т.н.

Готов е и проект за нов парк по протежението на канала. След приключване на процедурите започваме ремонт и обезопасяване на двата охранителни канала по улиците "Моряшка" и "Горна Студена" ­ осигурихме 8 милиона лева от фонд Солидарност.

Край на ВиК авариите – завършихме ремонт на централния водопровод за Аспарухово, с осигурени 3 млн. лв. от правителството. Предстои изграждане на нов водопровод за Галата Съвсем скоро община Варна ще стане собственик на терена и пристанището на "Рибни ресурси" на брега на канала ­ това ще даде възможност да се организира постоянна връзка с корабчета по маршрут Аспарухово ­ Морска гара.

Богат с уникалното съчетание на море, прекрасна плажна ивица и парк, Аспарухово има огромен потенциал за развитие и ще се превърне в образцов район на Варна. Продължаваме работа“, зарича се кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама