Пхенян изстреля ракети към Японско море

09:41, 03 мар 16 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест ракети с малък обсег е изстреляла днес Северна Корея към Японско море, съобщи ТАСС.  Говорител на южнокорейското министерство на отбраната oбяви, че са били изстреляни шест ракети, вероятно калибър 300 мм в 10.00 часа местно време от военноморската база край град Вонсан. По думите му всички ракети са паднали в морето, прелитайки от 100 до 150 км. Той добави, че Южна Корея продължава да анализира обстановката и е публикува по-точни данни по-късно. Говорителят отбеляза, че след ракетните стрелби може да последват други провокационни действия от страна на КНДР.

Това се случва часове след като Съветът за сигурност на ООН прие резолюция за засилване на санкциите срещу Пхенян, в отговор на опита му с изстрелване на ракета с далечен обсег.

Резолюцията налага ограничения върху севернокорейския износ на ценни метали и обвързва държавите да проверяват всички товари за Северна Корея за това дали не съдържат забранени стоки и технологии. Въведени са и санкции срещу няколко севернокорейски граждани и организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама