Декларация на преподавателите от НХГ Сливен

09:48, 03 мар 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По  покана на заместник-министъра на културата Боил Банов трима представители на протестиращите от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ - Сливен направиха среща със заместник-министъра и специалисти на министерството в сградата на ведомството, съобщи чрез писмо до медиите д-р Благовеста Желязкова.

Тя поясни, че колегите й са връчили текстове, които обосновават искането им за оставка на директора Пенка Кушкиева. Ангажираността на зам.-министъра със случая показва, че изнесените факти съвсем не са „голословни общи твърдения”.

„ Колегите споделиха още, че наистина са обнадеждени от отношението му, но са в готовност - решени да отстояват позициите си до край. Освен това предоставиха и декларация в подкрепа на заявилите гражданската си позиция Ташко Попов и Тодор Терзиев. От тази декларация става ясно, че решените да не допуснат повторен мандат на Кушкиева са шестнадесет. Едва трима я подкрепят, от тях само един художник. Лицемерно е да се представя недоволството на 86% от колектива като лични амбиции на „група хора””, добавя д-р Благовеста Желязкова.

Topnovini.bg публикува декларацията на преподавателите от НХГ Сливен. Тектът е вляво от заглавието на дописката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама