С „Аз съм българче” пловдивско читалище се включва в тържествата

09:57, 03 мар 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив” ще се включи в тържественото отбелязване на националния празник със специално изработени картички с трикольора и стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов. Това съобщи секретарят на читалището Вера Аврионова.

Инициативата „Аз съм българче” стартира още на 1 и 2 март, когато в библиотеката на читалището читателите имаха възможност да попълнят въпросник, съставен от 10 въпроса на тема Освобождението на България. На далия най-много верни отговори бе връчена книга за великите личности на България, а на всички участници – по една от патриотичните картички.

„Идеята ни да раздаваме картички с едно от най-българските стихотворения е насочена главно към децата и техните родители”, обясни секретарят на читалището. „Надяваме се, че няма да остане нито едно българче, което да не знае това стихотворение. Това е и послание към родителите – от малки да закърмят децата с патриотизъм и любов към родината.”

Картички с трикольора и стихотворението „Аз съм българче” ще бъдат раздавани днес от 12:00 часа на хълма Бунарджик, където хиляди пловдивчани ежегодно почитат паметта за загиналите за свободата на България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама