Светлана Ангелова: Бяла е един символ на българската признателност към братята– освободители

10:44, 03 мар 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В Бяла отбелязваме знаменателната годишнина от освободителната руско-турска война. Именно на това място в Русенска област се водят едни от най - тежките битки в Североизточна България. Стотиците знайни и незнайни руски и български воини допринесоха с живота си за нашата свобода, поради което Бяла има трайно запазено място в националната историческа памет.

Но градът не пази само горд спомен за славни бойни подвизи и победи. Бяла е един символ на българската признателност към братята – освободители“, е казала вчера по време на тържественото честване в центъра на града народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР– Русе Светлана Ангелова.

Победата във войната би била трудно достижима без чутовния подвиг на българските опълченци, които смаяха военните кореспонденти от Европа със своя героизъм и ги накараха да пишат, че българите се бият като лъвове.

С помощта на Русия, която по това време имаше своите много сериозни вътрешни проблеми, бяха изградени новите български институции, беше изградена и утвърдена новата, съвременна и европейска българска държавност, е добавила тя в приветственото си слово по повод освобождението на града.

То е извоювано по- рано и е поставило Бяла в летописа на Свободата като един от първите освободени градове, съобщават още от пресцентъра на ГЕРБ- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама