Кметът на Търговище посети завод за мебели

11:41, 03 мар 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посети фирма „Мебел Стил“ и поздрави ръководството й за разкриването на нови работни места, съобщиха от пресцентъра на община Търговище.

„Първите 24, от планираните нови 130 назначения в „Мебел Стил” ще са факт на 7 март, обяви управителят на фирмата Илко Илиев пред кмета.

Градоначалникът посети фирмата по повод наградата "Златният бик" за второ място в категорията "Инвестиция в разширяване на бизнеса", която търговищкият производител получи на Десетата юбилейна церемония за годишните награди "Инвеститор на годината".

 „Днес всяко инвестиране в производството е предизвикателство, което Вие не само преодолявате. Вие се отличавате – с примера, с отношението към служителите, с разкриването на нови работни места, с визията си за бъдещето”, обърна се кметът към ръководството на фирмата и нейния колектив.

Във фирмата се въвежда нова система за стимулиране на служителите си, които ще получават месечни и годишни бонуси. От март стартира и социален пакет за подкрепа при сватба, раждане на дете, първокласник и други. Подобрени са условията на труд, като са инвестирани собствени средства в закупуване на нови машини и оборудване за пречистване на въздуха в производствените помещения.

„Мебел Стил” е с осигурени поръчки, които гарантират максимално натоварване на производствените мощности и работниците, съобщи още Илиев. Той припомни, че миналата година беше отворена нова фабрика в село Макариополско. Инвестициите само за 2015г. са над 2 млн. евро. Във фирмата в момента работят 380 човека. Тя изнася за Франция, Италия, Израел, Румъния. Има бизнес отношения с Китай и страни, водещи производители на мебели.

На финала на посещението д-р Димитров обяви пред работниците, че създава Обществен съвет, като консултативен орган от общественици с активна позиция и визия за общината.

Първият поканен за участие в него е управителят Илко Илиев. Той прие с удоволствие, под бурните аплодисменти на колектива, обещавайки да бъде коректив в интерес на гражданите. 

Визитата на градоначалника в завода е в рамките на управленческата му програма за установяване на партньорски отношения и подкрепа на бизнеса, който създава нови работни места и инвестира в Търговище.

Кметът на Търговище изпрати поздравителни адреси до ръководствата на „Зенон БГ” за трета награда за "Инвестиция в човешки капитал", присъдена  на церемонията „Инвеститор на годината”, и „Екофол”, които бяха отличени на изложение „Агра 2016” с награда в категорията иновативен продукт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама