Търговище отбеляза Трети март с флашмоб

11:55, 03 мар 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С патриотичен флашмоб днес в Търговище отбелязаха по нестандартен начин Националния празник. Млади хора облякоха бели, зелени и червени фланелки и формираха българското знаме с телата си.

Под звуците на Ботевия марш, 120 ученици от II СОУ „Проф. Никола Маринов“ изпълниха флашмоб на централния площад „Свобода“. Те обединиха чувството си за принадлежност към родината и образуваха най-големия жив трибагреник.   

В празничния ден, стотици граждани бяха дошли на площада да наблюдават церемонията по издигане на националното знаме. Когато то достигна върха на пилона и оркестърът изсвири финалните ноти на химна на Република България, последва изненадата.

Музикантите започнаха „Тих бял Дунав“, което беше и сигналът за учениците. С бодър марш и песен те образуваха стройни редици и издигнаха над главите си транспаранти в бяло, зелено, червено.

Така формираха най-големия национален флаг, който Търговище някога е виждал. Заразени от ентусиазма на младите хора, гражданите запяха думите на Ботевия марш в знак на признателност към падналите за свободата на България.

Организатори на събитието са екипът на туристически сайт www.gotargo.com и актьорите Моника Угренова и Милен Алексиев. А финансова подкрепат дадоха Община Търговище и фирма “Балконф” ЕООД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама