Хиляди плевенчани празнуват 138 години от Освобождението на България

12:10, 03 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди плевенчани се стекоха на централния площад „Възраждане“ за тържествената церемония, проведена за 138-а годишнина от Освобождението на България от турско робство.

Присъстващите сведоха глави пред подвига на героите, загинали в името на свободата с вярата, че ще разкъсат оковите на петвековния османски гнет.

На церемонията присъстваха депутатите Найден Зеленогорски и Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, кметът Георг Спартански, председателят на Общински съвет Мартин Митев, общински съветници, други официални лица.

Венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на парламента Цецка Цачева, политически сили, различни институции.

Слово за празника произнесе областният управител Ралица Добрева:

„Свободата не е дар, а тежко платена, изстрадана с топлата кръв на прекършената младост и сълзите на почернените майки. Днес, на Трети март, ние – съвременните българи, празнуваме подвига и храбростта на нашите предци. Отдаваме почит пред всички, напоили с кръвта си българската земя. Когато празнуваме Освобождението, аз съм благодарна затова, че децата ми растат в свободна държава и мечтите не срещат прегради. Наша е отговорността да направим така, че и следващите поколения да живеят в свободна и красива България“, каза в речта си Ралица Добрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама