Шествието на "Атака" тръгна без Валуев (снимки)

13:39, 03 мар 16 / Политика 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С едночасово закъснение шествието на "Атака" тръгна от Националния дворец на културата, но не начело с "пратеника на руския президент Владимир Путин Николай Валуев", както беше обещано. Той се присъедини към тълпата по-късно, тъй като полетът му закъсня, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Стотици се включиха в шествието. За митингът в столицата пристигнаха няколко автобуса със симпатизанти от страната.



"Готвят България за бежански лагер и затова искаме подготовка за излизане от НАТО преди да са ни изритали от там", каза Сидеров пред журналисти.

По думите му България била измамена "като ни вкараха в НАТО без да ни питат и сега търпим загуби".

"Трябва да излезем бавно и елегантно и да бъдем заедно с Русия, да имаме огромна армия зад гърба си и истинска подкрепа. Сега нямаме войска, а трябва да се изправим срещу заселването на един милион пришълци в България", каза още Сидеров.



Боксьорът Валуев, който е депутат в Руската Дума от партията на Путин, поздрави множеството за празника. Призна, че имало проблем в двустранните отношения, който обаче посочи, че ще се преодолее благодарение на общата ни история и вяра. Валуев говори без превод и прочете приветствие от името на председателя на Думата Сергей Наришкин.



Множеството се отправи към храм "Света Неделя". Маршрутът на митинга беше през бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Раковски", бул. "Цар Освободител" и бул. "Витоша", като трябваше да приключи на площад "Св. Неделя". В крайна сметка настъпи лека промяна и шествието остана пред храм-паметник "Св. Александър Невски". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама