Доц. д-р Стефко Бурджиев: Трети март е паметна дата, на която България се завърна на картата на Европа

13:46, 03 мар 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В днешния празничен ден всеки българин има правото да издигне високо българското знаме, като израз на национална гордост, на единство и на национално самочувствие“, каза в празнично си слово доц. д-р Стефко Бурджиев– областен управител на Област Русе. "Ако днес можем да се наречем свободни, това не би било възможно без поколения български просветители, революционери и национални герои", каза още той. 

"Въпреки противоречивостта на оценките от онова време“, обърна внимание областният управител, „Трети март се празнува, защото от него се правят първите стъпки към утвърждаването на България за суверенна държава. Без съмнение трети март е паметна дата, на която България се завърна на картата на Европа“.

В края на своето обръщение доц. Бурджиев изрази увереност, че и в настоящото време на изпитания и предизвикателства, пред които се изправя страната ни, като жители на най- европейския град на България, всички ние ще съхраним възрожденския стремеж на предците ни, ще изковем нашето достойно място в европейското семейство на Дунавските градове и региони, за да бъдем равни с тях, без да пестим сили, за да опазим и укрепим държавността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама