Кметът на Асеновград: Мигрантите и тероризмът не са причина да загубим националната си идентичност и памет

13:52, 03 мар 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Европа е пулсираща карта на мигрантски потоци, тероризмът из Стария континент страшно много държи да покаже, че е по-силен от нормалния живот, а големите държави, лостове на световната политика, изострят отношенията си. Но нищо от случващото се наоколо не е причина да загубим националната си идентичност и памет. Единствената ценна позиция е – „За България”, каза в словото си при отбелязването на 3 март кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Той се обърна към всички асеновградчани по повод Националния празник на Република България с думите: „Днес е дата, на която ние, българите, дишаме по-различно. Защото е 3-ти март".

В Асеновград честванията започнаха с панихида в памет на загиналите за Освобождението в двора на храм "Свети Димитър", където се намира паметникът на прапорчик Вишняков.

Отбелязването на днешния празник продължи на площад „Акад. Николай Хайтов” с приемане на строя на Военно формирование 24490 от техния командир полк. Лъчезар Мишев и военен ритуал по издигане на националното знаме.

След официалната част ученици от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" изнесоха патриотичен рецитал. Празникът продължи с концерт на Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама