Каварна отдаде почит на загиналите за свободата на Отечеството

14:13, 03 мар 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Каварна отбеляза Националния празник на България с общоградско честване. То започна с шествие на ученици от СОУ „Стефан Караджа“, които преминаха през града с развети знамена и пеейки патриотични песни.

Пред Мемориала на руските воини „Костница”, за да отдадат почит на загиналите за Освобождението на България, поднесоха венци и цветя кметът на община Каварна Нина Ставрева, членове на Общинския съвет Каварна, Исторически музей, културни институции, училища, детски градини, политически партии. 

138-годишнината от освобождението на България от турско робство беше отбелязана с едноминутно мълчание от каварненци.

В програма участие взеха деца от Вокална академия „Каварна“, ученици от СОУ „Стефан Караджа“.

От 18 часа в салона на НЧ „Сългасие-1890“ ще се играе спектакълът  "Ти, кой си?" - театрална приказка по новооткрит исторически документ написан от Георги Раковски.

Героите в спектакълаще се опитат да отговорят на въпросите: Къде оставихме идеалите и какво даваме на младите с възпитанието в школото? Защо сме самотни, къде търсим опора, осмисляме ли свободата чрез връзката й с нравствената отговорност, що е то „равенство и братство“, кой път избираме.

Пиесата "Ти, кой си?" е дело на Димитър Кабаков и Тодор Мадолев. В спектакъла ще видите актьорите  Тодор Мадолев, Красимир Куцупаров, със специалното участие на Божидар Савов. Входът е свободен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама