Царево отбеляза тържествено националния празник (снимки)

14:43, 03 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Царево отбеляза подобаващо националния празник 3 март. Тържественото честване в морската община започна от втори март сутринта в Общинския исторически музей, където децата от ОДЗ „Ален Мак“ изнесоха празнична програма, посветена на Освобождението. Малчуганите от група „Бърборино“ и „Пчеличка“ пяха песни и рецитираха стихове за героите, дали живота си за Свободата. След блестящите изпълнения учителките заведоха своите възпитаници пред паметника на Георги Кондолов, където дечицата поднесоха венец и цветя в памет на жертвите.

На стадиона в Царево пък се проведе състезание по колоездене. Клуб „Тракиец“, съвместно с Община Царево и СОУ „Никола Йонков Вапцаров“, бяха организатори на осмото поред състезание по колоездене. В надпреварата се включиха момичета и момчета от първи до четвърти клас. За всички участници в състезанието, наречено „Освобождение“ имаше награди, финиширалите на I, II и III място в своята категория получиха специални подаръци.

На днешния 3 март от 10 часа започна тържествената церемония на площада в Царево с изпълнение на духовия оркестър. Проведе се и заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите за свободата. След тържественото вдигане на българския трибагреник кметът на общината поздрави гражданите по повод 138-годишнината от Освобождението.

За да бъде денят изпълнен с празнично настроение, учениците от СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ изнесоха рецитал, а ансамбълът към читалище „Георги Кондолов- 1914“ показа своя нов репертоар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама