Благоевград почете паметта на освободителите на Отечеството

14:43, 03 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди жители на Благоевград почетоха паметта на героите, дали живота си за свободата на България. Празничната програма започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на майор Орлински, който се намира пред входа на стадион "Христо Ботев".

Своята признателност към неговото дело и това на неговата чета изразиха кметът на общината Атанас Камбитов, областния управител, представители на Югозападния университет "Неофит Рилски", много политически партии, общественици и граждани. Възпитаници на Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" изпълниха рецитал на "Опълченците на Шипка" и бяха подготвили музикална програма.

Две шествия - едно на граждани, предвождани от Духовия оркестър, и друго - на ученици от всички училища се събраха на площад 'Македония". Там градоначалникът поздрави хилядите гости пред сцената послучай националния празник.

"За трети март има една единствена дума – Освобождение , и ако добавим още нещо ще бъде признателност, смелост, храброст, патриотизъм", категоричен бе той.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи служба в памет на загиналите за свободата на България и Пиринския край. Венци и цветя бяха положени на паметника на Гоце Делчев. Тържествата по повод 3 март продължиха с празничен концерт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама