Борисов ще насърчава внука си да учи езици и да спортува

15:08, 03 мар 16 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единственото, което със сигурност ще го насърчавам да прави, е да спортува и да учи езици. Това казва премиерът Бойко Борисов в интервю за сайта на списание „9 месеца“ относно амбициите за първия си внук Бойко. Той се роди на 31-ви януари тази година.

Според министър-председателя в съвременния глобален свят спортът и чуждите езици са важни, но за да бъде внукът му истински мъж, трябвало да може да защити жената до себе си след време.

"В това отношение съм сигурен, че ще се опитам да му повлияя", зарича се Борисов и допълва, че изтръпва при мисълта как ще се развие неговото детство в България заради спекулациите около самия него.

"Но най-много искам да е здрав", казва той.

Попитан какво трябва да се промени в образователната ни система, на първо място министър-председателят поставя историята, която трябвало да се учи такава, каквато е – обективно и без да се пропускат периоди.

"Аз бях против събарянето на Мавзолея, защото сега децата ни трябва да знаят как е действал тоталитарният режим, как е използвал младежта по митинги и манифестации", убеден е премиерът.

Борисов казва още, че е бил на работа, когато лекарите му се обадили да му съобщят, че дъщеря му Венета е напът да роди.

„Аз им казах да бъдат спокойни, да работят така, както с всяка една родилка. Грижите, които положиха, бяха такива, каквито са за всяка една българска майка", спомня си Бойко Борисов и благодари за професионализма на лекарите.

По думите му той не отишъл в болницата съвсем умишлено, за да не създава суматоха, да не притеснява другите майки, защото това щяло да е интересно за медиите. Вместо това се чул по телефона с дъщеря си, която му изпратила снимка на бебето.

"Радвам се, че бащата на детето изяви желание внукът ми да се казва Бойко", горд е българският премиер.

Попитан дали помага в ежедневните грижи за малкия Бойко, премиерът обяснява, че избягва да го виждам, защото искал да поотрасне. Борисов допълва, че никога не е сменял пелени – нито на дъщеря си, нито на внука си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама