Пловдивски социалисти поднесоха цветя на Альоша и Олга Скобелева

16:36, 03 мар 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навръх националния празник Трети март социалистите в Пловдив поднесоха цветя пред паметника на Олга Скобелева в район "Тракия". "Тук сме всяка година, за да почетем паметта на тази свидна майка, а днес и да заявим ясно, че няма алтернативни понятия за петвековното мракобесно робство", заяви и.д. председател на тракийската структура Добромира Тошева.

По традиция членовете на БСП не забравиха и монумента на Альоша, където също поднесоха цветя. В подножието на монумента представители на младежкото крило на партията разпънаха транспаранти с текстове: "Благодарим ти, Русия", "Помним Батак, Перущица, Стара Загора", "Ние помним кланетата".

"На Трети март празнуваме възстановената българска държавност и отдаваме почит към загиналите за Освобождението на нашия народ от турско робство. Трети март е ден на преклонение, уважение и благодарност към братския руски народ, както и към воините от десет националности, пролели кръвта си за нашата свобода. Днес е ден за гордост и възхищение към подвига на опълченците и героите от българското освободително движение", заяви лидерът на БСП в Пловдив и областта и почетен консул на Русия Георги Гергов преди началото на честванията на националния празник пред Паметника на освободителите.

"Датата 3 март е заредена със специална енергия, със специално вълнение", каза на митинг-поклонението пловдивският депутат Георги Търновалийски. Той бе категоричен, че няма сила, която да заличи фактите, защото по думите му "на нашата земя българската кръв се е сляла с руската". "Ние ценим дълбоко общото си минало и можем да бъдем благодарни. Отрицанието, на което сме свидетели днес, е липса на зрялост и мъдрост", категоричен бе Търновалийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама