ОМД- Русе отбеляза Националния празник с поредица от събития

16:43, 03 мар 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клубовете  към Общински младежки дом Русе отбелязаха Националния празник с концерт, венци и шах турнир, съобщават от пресцентъра на общината. Членовете на клуб „Младежки Парламент” поднесоха венец на Паметника на Свободата, а след това се включиха и в празничния концерт в голямата зала на Доходното здание.

Тържеството откриха хор „Свети Георги Победоносец” с „Отче наш” и „Ботев марш”. Марина Георгиева и Диян Генчев от вокална група „Приста” изпълниха „Къде си вярна, ти любов народна”, а след това цялата група беше подготвила китка от най- обичаните български песни.

Балет „Импулс” нажежиха залата с танца „Пламък”, а след това представиха „Елементи” под звуците на „Излел е Дельо хайдутин”. Фолклорно танцово студио „Зора” пък разигра сърцата на малки и големи с „Шопски танц”, съобщават още от пресцентъра на общината.

В другия край на града по същото време се проведе шах турнир, организиран специално за празника. Повече от 2 часа, в МОЛ Русе, малчуганите се конкурираха за първото място. Общински младежки дом честити празника на всички българи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама