Перущица отбеляза националния празник с тържествена програма

20:59, 03 мар 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Перущица отбеляза 138 г. от Освобождението на България и националния празник на Република България - 3 март, с тържествена програма.

Празненствата започнаха с издигане на националното знаме на централния площад. Признателните граждани отдадоха почит и поднесоха венци и цветя на паметната плоча на загиналите руски, румънски и финландски воини в Руско-турската война 1877-1878 г.

Изпълненията на Духов оркестър внесоха особена тържественост и приковаха вниманието на присъстващите. В залата на Историческия музей заместник-кметът на община Перущица Любен Баков се обърна към гражданите с думите: "Днес родината ни е свободна, но съхранена ли е святата норма, която великите имена от историята ни създадоха с живота и делото си? Всеки сам трябва да си отговори на въпроса, за да я има свободна България и утре, и завинаги".

Вълнение и национална гордост изпълниха сърцата на перущенци, които се насладиха на музикално- поетичния спектакъл "На България" с участието на Младежкия театър "Матей Икономов" и Мъжката вокална група "Сопот" при НЧ "Иван Вазов - 1871" - Сопот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама