Росен Желязков ще е новият шеф на Комисията за защита на конкуренцията

23:38, 03 мар 16 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния работен ден на парламента преди празниците бяха вкарани 11 кандидатури за смяната на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Девет са кандидатурите за членове на регулатора за пет места, а за председател и заместник-председател на комисията има само по една номинация.

От ГЕРБ предложиха за председател на КЗК бившия главен секретар на Министерския съвет в първия кабинет "Борисов" - Росен Желязков, оправдан по делото за скандала с костинбродските бюлетини на парламентарните избори през 2013 г.

Патротичният фронт предлага за зам.-председател на КЗК Димитър Кюмюрджиев. Сега той е зам.-министър на отбраната, а от 1997 до 2003 г. е бил член на Комисията за защита на конкуренцията.

За член на КЗК от ГЕРБ предлагат Георгица Стоянова (ГЕРБ), а ДПС – бившия конституционен съдия Пламен Киров. АБВ номинира за член на комисията юриста и зам.-председател на Общинския съвет във Велико Търново Николай Илчев. Никола Хаджийски, Борислав Великов и Борислав Миланов от Реформаторския блок са внесли кандидатурата на Красимир Витанов за член на КЗК.

Софийските депутати от БСП Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Стоян Мирчев са внесли кандидатурата на бившия заместник-министър на икономиката Анна Янева. Други 11 социалисти номинират колегата си Кирил Добрев. От БДЦ издигат юристите Калина Павлова и Стамен Гърбелов.

Изключеният от ДПС депутат, избран с преференция в Благоевград, Муса Палев предлага за член на КЗК Кирил Дойчинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама