Висок успех и малко отсъствия показаха деца от социално слаби семейства в Търговище

07:51, 06 мар 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-малко отсъствия и по-висок успех показват учениците от търговищкото село Вардун, на които клубът на нестопанските организации помага да продължат средното си образование. Организацията подкрепя 10 младежи след като завършат осми клас в селото, да продължат да учат в професионални гимназии в Търговище. Младежите получават безплатни карти за транспорт, учебници и учебни помагала.

"В края на първия срок, можем да се похвалим с отличния успех на едно от децата, както и с пет много добри ученици и трима, показващи добри резултати. Освен това, младежите са намалили отсъствията си и редовно посещават училище", отчетоха от неправителствената организация.

Инициативата в подкрепа на бедни деца е част от програма „Равен шанс - достъп до средно образование“, финансирана от Фондация „Тръст за Социална Алтернатива“. Тя има за цел да подобри достъпа до средно образование на младежи от социално слаби семейства като премахне основни образователни бариери. Програмата подпомага ученици от 8 до 12 клас с доказана финансова нужда и мотивация за продължаване на образованието.

От учениците се очаква да посещават редовно училище и да положат достатъчно старание в учебния процес. В края на следващата учебна година трябва да имат годишен успех не по-нисък от Добър 3.50, както и да не допускат повече от десет неизвинени отсъствия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама