По проект на КНСБ обучават 60 души от Разградско за болногледачи и помощник-възпитатели

08:01, 06 мар 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 60 безработни младежи и хора над 50 годишна възраст от област Разград, ще бъдат обучени по проект на КНСБ „Шанс за работа”. Инициативата се реализира от четири години и вече е доказала своята необходимост и социална значимост, съобщи областният председател на синдиката Грациела Ранкова.

През тази година на територията на областта 45 лица над 50 години ще преминат обучение по професия „Болногледач”, а 15 младежи до 29 години ще се обучават по професия „Помощник- възпитател”. Те ще преминат обучение по ключова компетентност „Работа в екип”, а след това по професионална квалификация. Обученията започват на 7 март.

По време на обучението курсистите ще получават стипендии от 8 лв. за присъствен ден, а след всеки преминат вид обучение ще получат сертификат. На 40% от хората, завършили обучението, ще бъдат осигурени места за стажуване в социални заведения.

Проектът „Шанс за работа - 2016” се осъществява съвместно с Дирекция „Бюро по труда” в Разград. Партньори по проекта са Община Разград, Домът за възрастни с деменция, Домашният социален патронаж и Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания в Просторно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама