Заради бежанската вълна въведоха пропускателен режим в детски градини

09:02, 06 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въведен е пропускателен режим  в обединени детски заведения „Пролет”, „Радост” и „Първи юни” в град Генерал Тошево, съобщиха от общинската администрация. Причината е бежанската криза.

От пресцентъра на администрацията посочват, че община Генерал Тошево е пограничен район, в който средищния център отстои на едва 12 км от граничния пункт Йовково. През територията на Общината има ежедневно засилен трафик от преминаващи български и чужди граждани от и към границата с Румъния.

„Свидетели сме на европейската криза с бежанската вълна от Близкия изток. В съседна нам Турция в момента има поток от около 2.5 млн. бежанци, целящи да преминат легално или нелегално границата с България и да се насочат към по-развитите европейски страни. Ежедневно Гранична полиция задържа огромен поток от нелегално преминаващи страната ни чужди граждани, което от друга страна е изключително рисков фактор от гледна точка на пренасяните недиагностицирани болести и вируси от същите тези граждани. Случва се някои от тях да комуникират със служители в различни институции – полиция, съд, общественост. Всеки един от тези хора е гражданин и родител. Всеки става пряко или косвено съответно носител на определени вируси, които може дори само да предаде на хората, с които има ежедневен контакт. Освен това присъствието на тези граждани представлява и евентуална заплаха от всякакъв род терористични прояви. Бомбените атентати във Франция – редакцията на вестник „Шарли ебдо” и концерта в „Батаклан”, показаха докъде може да стигне жестокостта и варварството на определени касти хора”, посочват от администрацията.

С оглед осигуряване на сигурност за децата в общината и във връзка с указания на МВР за засилени мерки за осигуряване на контрол на пропускателните режими, директорите на детските заведения в Генерал Тошево са променили пропускателните си режими със съответните нормативни документи.

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров е изпратил писма до директорите на детските градини, въз основа на които те да  издадат заповед, с която точно и ясно да бъде регламентиран достъпът на родители в трите обединени детски заведения в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама