Клинтън и Тръмп записаха нови победи в САЩ

10:17, 06 мар 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хилари Клинтън и Доналд Тръмп спечелиха вчерашните първични избори на своите партии в щата Луизиана. За двамата това беше единайсета победа в надпреварата за спечелване на кандидат-президентската номинация на Демократическата и Републиканската партия съответно, предаде АП.

Според изчисления на агенцията Клинтън вече разполага с гласовете на поне 1114 делегати за предстоящата национална конференция на Демократическата партия. Вътрешнопартийният й съперник Бърни Сандърс пък има 496 гласа. За присъждане на номинацията се нужни 2383 делегатски гласа.

Самият Сандърс спечели вчера в Небраска и Казнас.

Съперникът на Тръмп от Републиканската партия - Тед Круз, бе обявен за победител в Мейн и Канзас.

В генералното класиране при набирането на делегатски гласове за националната партийна конференция води Тръмп с най-малко 375 гласа, следван от Круз с минимум 291. Марко Рубио засега разполага със 123 делегатски гласа, а Джон Кейсик - с едва 33. За спечелване на партийната номинация са необходими 1237 гласа.

След като узна за победата си в Кентъки, Доналд Тръмп прикани Рубио да се оттегли от надпреварата. Милиардерът заяви, че би желал да остане в двубой с Круз, който, по думите му, няма шансове да победи в големи щати като Ню Йорк и Калифорния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама