Горещ телефон за безопасността откриха в казанлъшкия „Арсенал”

10:17, 06 мар 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Горещ телефон за нарушения на безопасността при работа откриха в казанлъшката оръжейница „Арсенал”, съобщава вестник „Трибуна Арсенал”.  Целта е ощо по- близка връзка с работниците, подобряване условията на труд и предприемането на неотложни мерки там, където се налага. На вътрешен номер 2377 всеки служител може да докладва за нарушения на длъжностни лица, свързани с технологичната и трудова дисциплина, съхранението и употребата на взривни и опасни химически вещества, и други. Номерът се избира безплатно от всеки апарат и разговорът се прехвърля на мобилния номер на ръководителя на „Безопасност и здраве при работа“.

Над 92% е изпълнението на програмите за ограничаване и намаляване на риска и осигуряване на безопасни условия на труд на територията на „Арсенал“ за миналата година. Още в края на септември работещите в оръжейницата са осигурени с лични предпазни средства и специално работно облекло. Над 544 хил. лева са вложените  средства затова.

Сериозни инвестиции са направени през изминалата година и в ремонт на битови помещения ( съблекални, бани, тоалетни и столове). Пак с цел въвеждане на добри практики в областа на здравословните и безопасни условия на труд в „Арсенал“, през миналата година са въведени в експлоаатаця нови обекти. Те са с променена технология и изцяло ново оборудване, отговарящо на всички национални и европейски норми на безопасност. Предстои изграждането на отоплителни инсталации в Заводите 1 и 5 и инвестиране в подобряване условията на труд за работещите, реконструкции на сгради и въвеждане на ново оборудване за над 30 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама