Апелативният съд ще гледа дело на ветовчанин, осъден на първа инстанция за убийството на жена си

11:29, 06 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Апелативният съд във Велико Търново утре ще бъде второто заседание по дело срещу Димитър Д. от Ветово, обвинен, че е убил жена си Желязка Д. по особено мъчителен начин.

На първа инстанция Русенкият окръжен съд го е признал за виновен и го е осъдил на 20 години лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор от закрит тип, при първоначален страг режм, както и да плати по 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на четиримата частни обвинители – децата на 30-годишната жена. Престъплението е извършено на 11 януари 2015 г.

Делото е образувано по жалби от тях и от осъдения.

Според описаното в първата му присъда и прессъобщението от Апелативният съд в старата столица, Димитър Д. е планирал жестокото престъпление. Младата жена (родена 1984 г.) е убита с особена жестокост – нанесени са ѝ 30 удара с нож по различни части на тялото, като в крайна сметка съпругът ѝ прерязал гърлото.

Смъртта ѝ е настъпила поради остра кръвозагуба, в съчетание с остра дихателна недостатъчност, възникнала от увреждане на дихателните пътища, при множество прободно-порезни и порезни наранявания на шията и гръдния кош, на фона на множество прободно-порезни и порезни наранявания на корема и левия горен крайник, е заключението на съдебно-медицинската експертиза. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама