Оградата по границата е колкото бюджета на Министерството на културата, недоволства Миков

12:13, 06 мар 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на оградата по границата е един годишен бюджет на Министерство на културата. Не слагам разходите за командировки, напрежението върху състава на МВР. Всичко това, което България плаща без да е пълноправен член на Шенген. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на БНР по темата за учението „Граница 2016”, което се проведе вчера.

Според него учението има по-скоро показен характер, тъй като през последните години България демонстрирала сериозен капацитет за охрана на границата с цената на много лишения на българския данъкоплатец.

„Крайно време е да се постави въпросът в Брюксел за България, а и Румъния и Хърватска и къде се намират в тази сложна обстановка. Доколко европейската солидарност и партньорство се отнася и за тях, доколко това решение на Европейския парламент за промяна на директивата, която вече допуска помощ и на страни от ЕС – тези 800 млн. евро, които се заделят – ще стигнат до България? Това са въпросите, които трябва да бъдат поставени на Съвета на министрите в Брюксел”, убеден е Миков.

По думите му България се доказала като един много сериозен защитник на Европа.

Той отново подчерта, че България загива демографски и че е абсолютен шампион в световен мащаб по намаляване на населението.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама