Реформата в МВР няма да засегне доходите на служителите, категоричен е Цвятко Георгиев

13:04, 06 мар 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформите и промените винаги създават тревожност. Разговорът за реформите даде достатъчно ясно информацията, че законовите промени няма да засегнат доходите на служителите на МВР, а предвиждат механизми за подобряване на управлението в системата.

Това обясни в ефира на БНР заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев.

Той бе категоричен, че ножът е опрял до кокала и реформите в МВР са крайно необходими. Според него 20-те заплати при пенсиониране не са достатъчно добър мотивационен механизъм служителите да работят по-добре и е по-благоприятно служителите да бъдат с по-високи заплати докато работят, а не да чакат пенсионирането си.

„Подобряването на условията за труд тук и сега е достатъчно добър мотивационен механизъм. Служителите на различни равнища в МВР много добре разбират, че трябва да се направи реформа. Има неща, които не могат да се отлагат. Отлагането им отново ще ни завърти в онзи омагьосан кръг МВР всяка година да иска актуализация на бюджета си“, посочи Георгиев.

Заместник-министърът на вътрешните работи коментира и вчерашното проведено учение „Граница 2016“, като заяви, че подготвеността трябва да се изпробва в симулативна среда, с разработването на сценарии, за да може при реална ситуация да сме по-добре подготвени. Според него при такива учения се показват слабите страни, а действията на отделните структури могат да бъдат стиковани, за да няма изненади в реална ситуация.

„Охраната на държавната граница остава както досега. Сценариите, които бяха проиграни, са за ситуации с увеличен миграционен поток и създаване на кризисни моменти. Работата на службите по разбиването на каналите за трафик на хора се подобрява“, отчете Цвятко Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама