Екзотични птици от цял свят показва във Варна изложбата „Джунгла в мола“

14:00, 06 мар 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гигантски папагали ара, качулати какаду, еклектуси, амазони, жако, изключително редки тукани и единственото в България гвинейско турако са сред пернатите звезди, които могат да се видят в пътуващата изложба-базар на екзотични птици от цял свят. „Джунгла в мола“ представя десетки видове папагали от три континента и може да се види до 10 април в един от моловете във Варна.

За пръв път в града могат да се видят на живо и четири вида изключително редки тукани – едри птици с огромни клюнове от семейството на кълвачите. Посетителите радва и единственият в България внушителен екземпляр на гвинейско турако (tauraco persa) – извънредно рядък вид качулата птица, която обитава тропическите гори на Западна Африка.

Всички птици са експонирани в среда, близка до тяхното естествено обитание – сред естествената зеленина на палми, без клетки, на ръка разстояние от посетителите. Около тях постоянно има дресьори, които са готови да помогнат на желаещите да се снимат за спомен с предпочитаната птица в специалния фотокът на изложбата. А любопитните могат да се включат в урока по правоговор на приказливия папагал жако и да му помогнат да научи нова дума.

 Изложбата има и свободна базарна зона, където може да се открие всичко необходимо за гледане на пернати домашни любимци  - елегантни клетки във всякакви размери, хранилки, поилки, играчки и лакомства за папагали.

 С входния си билет всеки посетител на екзотичната изложба ще може да се включи в томбола с  голяма награда величествен папагал - синьо-жълта ара с клетка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама