Очаква се засилен трафик към столицата и големите градове, предупреждава МВР

14:15, 06 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване. През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове, предупреждават от МВР.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя. Към момента няма интензивно движение или задръствания.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 16.30 часа ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 /Е-79/. От 14 до 22 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

Всички гранични пунктове работят при пълни капацитети, трафикът там е нормален. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от Главна дирекция „Гранична полиция“ за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама