Родителите да не разчитат на интернет, а да се консултират с лекари, призова педиатър във Варна

14:21, 06 мар 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Младите родители често са склонни да търсят напътствия относно грижите за децата си чрез интернет. В това море от информация обаче не всички съвети се основават на медицински опит и ползата им за детското здраве понякога е повече от съмнителна. От интернет можем да научим много, но консултацията със специалист е незаменима, особено в ранната детска възраст”, изтъкна д-р Маринова – педиатър с над 30-годишен стаж, зам.-председател на Общинския съвет във Варна и председател на социалната комисия към ОбС.

В рамките на инициативата „Училище за родители” настоящи и бъдещи майки поставиха въпросите, които ги вълнуват, и обсъдиха различни аспекти на грижата за новородените – какви са рисковете за бебето и майката през първия месец след раждането, как да се поддържа добра хигиена и да се създаде хранителен режим, какъв е ефектът от кърменето, кога да започне захранването. Акцент в дискусията с д-р Маринова бяха и храните, които могат да отключат алергии при децата. Родители поставиха въпроси, свързани с коликите, обривите и други здравословни проблеми при бебетата. При какви температури да се отглеждат новородените и кога да пият вода, се интересуваха още родителите. Обсъдено бе и сериозното разминаване между някои от т.нар. бабешки методи и желания ефект върху здравето и нормалното развитие на децата.

Намерението на организаторите – депутатите от ГЕРБ от Варна Нели Петрова и Даниела Панайотова, е инициативата „Училище за родители” да се превърне в традиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама