След продължителна борба с болестта почина Наско от Шумен

14:34, 06 мар 16 25 1685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След продължителна борба с тежко онкологично заболяване 19-годишният Атанас Златев от Шумен е починал в петък, съобщиха негови близки.

За младия шуменец бе организирана голяма дарителска кампания, в която се включиха хора от цялата страна и чужбина. Трябваше да се съберат 100 хил. лв., нужни за покриване на разходите за престоя и терапията на болното от рак момче в клиника във Виена. Сумата бе непосилна за семейството.

На призива за помощ се отзоваха хиляди хора, бяха организирани стотици благотворителни изложби, концерти и събития. Пари дари и Гошко от Шумен, който преди година по подобен начин отиде на лечение в Турция, 5 хил. лв. изпрати и семейството на 29-годишната Нина от Бургас, за която също е имало дарителска кампания.

Със събраните средства през януари Наско заминава за операцията във Виена, но там се оказва, че има усложнения в състоянието му.

Всички опити за лечението му с различни методи се оказват неуспешни.

“Делото на Наско ще бъде продължено, защото той самият много искаше да помага. Дори и в последние си часове той ми се обади с молба да помогна на Йоанка... Той искаше да стане лекар... за да помага и знам, че където и да е ще го прави. Ангелите не умират! Той ще ни помага за продъжаване на делото започнало с неговото име и продължено в негова памет!”, написа лелята на Наско в създадената за него Фейсбук група.

Topnovini.bg изказва съболезнования на близките на Атанас Златев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама