Летище София ще оперира с нов китайски софтуер

14:54, 06 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летище София сключи договор с китайската компания "Ийст лайк информейшън текнолоджи сървис" за получаване на софтуерен продукт за управление на човешките ресурси при обслужване на въздухоплавателни средства.

Споразумението е подписано в присъствието на зам.-министъра Антон Гинев, който посети китайските градове Шанхай и Джънджоу тази седмица, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Целта на софтуерната система е да пести време при осъществяване на комуникацията. Това ще подобри ефективността на работата и ще намали разходите на аеропорта, като преносът на данни и информация на столичното летище ще бъдат улеснени. Пътниците пък ще имат достъп до по-качествен интернет на терминалите.

Такъв продукт функционира на третото по големина летище в Шанхай. Китайският софтуер се внедрява за първи път в страна от Европейския съюз, като поддръжката му ще бъде безплатна през първите 5 години.

България ще бъде вход за китайската коприна към Западна Европа. Това също е договорено между българска и китайска компания. От морския град контейнерите с коприна ще бъдат натоварени на блок влак към Хамбург. Товарите се превозват с ферибот по маршрута от Хенан – Казахстан – Каспийско море – Баку – Грузия – Черно море през Бургас и продължават с блок влак към Западна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама