Събориха тютюневия склад на ул. "Одрин" в Пловдив

15:18, 06 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събориха сградата на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg от мястото на събитието. Районът е обезопасен, а тежки машини бързат да разрушат склада.

Зданието е паметник на културата и е част от т.нар. Тютюнев град в Пловдив. По повод публикации в пловдивски медии кметът на Пловдив Иван Тотев наскоро заяви, че не е сигурен дали обектът наистина е културен паметник, но обеща случаят да се провери.

Сагата започна уж с ремонт на покрива на достолепната сграда. В крайна сметка обаче в днешния неделен ден, избран вероятно съвсем неслучайно, започна премахването на сградата.

По информация на podtepeto.com тютюневият склад е паметник на културата, но поради административна техническа грешка за такъв е обявено съседното здание, на същата улица, но на № 6. Министерството на културата е уведомено по случая и още тази седмица се зае да коригира документацията.

Събарянето на архитектурната ценност обаче изпревари действията на министерството и още една знакова за историята на Пловдив сграда отиде в небитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама