Сменят шефа на “Булгартабак”, дубайци влизат в управата

15:55, 06 мар 16 / Политика 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни рокади на върха на тютюневия гигант “Булгартабак”. На извънредно общо събрание на акционерите на компанията, предвидено за 31 март, ще бъде сменен настоящият изпълнителен директор Венцислав Чолаков, както и досегашният член на борда Миглена Христова. Това става ясно от съобщение на дружеството на сайта на Българската фондова борса (БФБ), цитирано от Клуб “Z”.

Очаква се Съветът на директорите да бъде увеличен от трима на петима, като в него влизат дубайските граждани Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар, както и Владимир Жеков и Светлана Мартева.

Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар са служители на дубайската компания TGI Middle East, която е един от междинните собственици на австрийската компания BT Invest GMBH, която притежава 79,83% от "Булгартабак-Холдинг".

Шреаз Кишор Фадниз и Владимир Жеков в момента са в борда на директорите на дъщерната на "Булгартабак-Холдинг" "Благоевград-БТ", а Светлана Мартева е в борда на "София-БТ", "Плевен Булгартабак", "Благоевград-БТ" и "Шумен Табак".

Месечното възнаграждение на новоизбраните членове на съвета на директорите на "Булгартабак-Холдинг" ще бъде 2600 лв., предвижда още проектът за решение на общото събрание на компанията.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък все още не е продал своя 5-процентен дял от "Булгартабак-Холдинг".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама