Мария Радионова спечели осмомартенското рали

17:18, 06 мар 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенката Мария Радионова спечели първо място в генералното класиране на традиционното осмомартенско рали, което се проведе днес на източния паркинг на Мол Русе, съобщиха от пресцентъра на местната власт. Нейни подгласнички станаха Пламенка Иванова, която зае втора позиция и Нора Нойкова, класирала се на трето място.

Организатори на събитието са Община Русе и СК „Дами шофьори”. Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева присъства на състезанието и връчи една от наградите – Купата на кмета. Тя бе спечелена също от Мария Радионова.

В състезанието участие взеха общо 9 дами правоспособни шофьори, а автомобилите, с които бяха допускани до състезанието, трябваше да са серийно производство, с валидна застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед.

Те бяха разделени в два класа: до 1600 м3 и над 1600 м3. Състезателките премериха сили в майсторско управление по изпитания в две схеми и паралелно каране за купата на кмета. Във всеки клас бяха излъчени победители на първо, второ и трето място, които получиха купа и предметни награди.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:37, 09 юли 20

Много съзтезателки ,много нещо.То и баба ми да беше участвала и тя щеше да се класира.
Понеже жените в този спорт са налко ,им се пуска гювеч само за участие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама