Борисов стига го е страх от Цацаров, настоява Диков

17:27, 06 мар 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може да те е страх от Цацаров, не може да се съобразяваш с него. Не може Цацаров да е сплашил 240 депутати в Народното събрание. Това каза журналистът Сашо Диков за премиера Бойко Борисов в предаването „Комбина“ по "Нова", където разказа и за биографичната си книга.

Той допълни, че остава зад думите се, че Борисов ще свърши по-зле втория си мандат, отколкото първия. „Не може да действа със страх, с угаждане, със съобразяване, не може да се плашиш от 10 човека, които протестират“, каза Сашо Диков.

Диков каза още, че ще повярва на Борисов след като даде личен пример. „Той трябва да даде личен пример – да каже кой му прати SMS за това, че искат да го изслушват във ВСС; второ – да махне час по-скоро здравния министър Петър Москов, защото е доказано, че той контрабандно внася и изнася лекарства, както и че лъже в документи до парламента и Министерски съвет“. Диков каза още, че го дразни у Бойко Борисов това, че на сутритна казва едно, на обяд друго, а вечерта трето.

За срещите с депутата от ДПС Делян Пеевски, Диков коментира, че работата му изисква такива срещи. „Той е коренно различно нещо от създадения му образ. Той е човек с безспорни качества. Пеевски умее да прави схеми за правене на бизнес. Комбинативен е, не хитър“, каза Диков.

На въпрос какво ще се случи с Делян Пеевски, Сашо Диков заяви, че нещата са непредсказуеми. По думите му, ако се докаже това, че „наистина има контрабанден износ на цигари от „Булгартабак“ и че привикаха Цацаров при Ердоган поради тази причина, тогава става лошо. Ако се докаже, че внасяме петрол от ДАЕШ, става лошо. Ако се докаже, че има 15 страници писмо срещу Бойко Борисов и ако се окаже, че Пеевски и Доган са съсобственици в Булгартабак, тогава не се знае какво ще се случи.“

За главния прокурор Сотир Цацаров, Диков коментира, че „със сигурност на бюрото му има неща, с които да повдигне обвинения и да вкара в ареста сума ти хора“. Това, по думите, му доказват и разкритията за нередностите в прокуратурата на следователя Бойко Атанасов от последните седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама