До 16 март приемат проекти за участие в програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“

18:29, 06 мар 16 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ приема проекти по Програма „Русе – европейски град на спорта 2016“ до 16 март.

Както вече съобщихме, на 19 февруари беше дадено началото на инициативата „Русе – европейски град на спорта 2016“, едновременно с това тогава бе обявено и предстоящото откриване на Музей на спорта в Русе.

В рамките на програмата ще се реализират мащабни и иновативни спортни събития, уверяват от общината. Настоящият конкурс за проекти стартира на 25 февруари в три тематични направления, които са свързани с образование и интеграция, социално приобщаване и здраве и високо качество на живот чрез спорт.

Условията за кандидатстване са качени в сайта на Община Русе, в секция "Русе – град на спорта". В нея могат да бъдат намерени обявлението за конкурса, правилата за финансиране, както и формулярите за кандидатстване и бюджет.

Допустими кандидати са представители на малките населени места на територията на Община Русе, образователни институции, спортни клубове, както и публични институции.

Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ ще упражнява контрол върху изразходването на отпуснатите средства, като има право да изисква всички необходими счетоводни документи и информация за изпълнение на проекта от страна на организацията.

Резултатите от конкурса ще се публикуват до 25 март 2016 г. в секция “Русе – Европейски град на спорта 2016” на сайтовете на Община Русе и на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама