Искаме, каквото иска САЩ, но не и каквото иска Русия, смята Валентин Радев

20:00, 06 мар 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това, което иска да направи г-н Рубин (бел. ред. посланикът на САЩ в България) и ние го искаме - това е разликата. Това, което иска Русия, ние не го искаме. Това каза председателят на Временна комисия за проучване дали има намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България Валентин Радев от ГЕРБ пред Канал 3.

По думите му работата на комисията е да създаде критерии и един от тях може да бъде дали твърденията за намесата на САЩ влияят върху външно-политическата ориентация на България.

Относно бъдещето на комисията Радев каза, че тепърва ще се реши дали тя да действа като подкомисия към някоя друга или самостоятелно. Той допълни, че за разлика от премиера Борисов, който каза, че не очаква нищо добро от работата на комисията, според него тя е свършила много хубава работа още със самото си създаване.

„Ние дадохме много ясен знак за всички тези, за които има твърдение, това е ясно написано в заглавието на комисията, че има вмешателство. Парламентът, правейки такава комисия, дава знак от най-високо място и казва - ние ясно казваме, че такова нещо не позволяваме! България е суверенна държава и на най-високо място направихме комисия, с която да отхвърлим или пот-върдим такива твърдения!“, обясни Валентин Радев. 

Според Валентин Радев ДАНС и службите работят ефективно и защитават националната ни сигурност. "Просто не може ДАНС или разузнаването да говорят на глас по медиите. Те си имат своите канали и са направили необходимото", заключи той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама