Тиха е войната между Панов и Цацаров, според Силвия Великова

21:11, 06 мар 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тиха е войната между председателя на ВКС Лозан Панов и главния прокурор Сотир Цацаров, защото те напоследък не се срещат. Лозан Панов все по рядко идва на заседания на ВСС, когато той идва Сотир Цацаров пък не идва. Това каза журналистът от БНР Силвия Великов  в предаването "Просто Диков" по BiT. Петя Владимирова, журналист от Дневник коментира, че според нея това не е война, а "много ясно разграничаване във визията, за това какво трябва да се прави". 

"Базисни противоречия във виждането какво трябва да се случи в съдебната власт. Лозан Панов не напада главния прокурор, а слага пръст в раните и проблемите", допълни Владимирова.

По думите на Великова двамата воюват, но главния прокурор е малко по-емоционалния, по-видимо воюващият от двамата. Тя постави въпросът, щом Цацаров смята, че Лозан Панов се занимава с политика, не трябва ли да постави този проблем пред съответните органи. "Цацаров се чувства като човек предаден от някой, който е поставил на този пост. Лозан Панов обаче се еманципира и добре че го направи", допълни Силвия Великова като разказа, че Цацаров е събирал нужните гласове, за да бъде избран Лозан Панов за председател на ВКС.

Двете журналистки коментираха речта на председателят на ВКС Лозан Панов и главния прокурор Цацаров от миналата седмица в Софийския университет, където те бяха заедно на събитие свързано с наказателната политика в България.

Според Петя Владимира важното в речта на председателя на ВКС е връщането към "фундаменталния проблем" - направената Конституционна реформа. Тя призова управляващите да спрат с говоренето, че ще проведат съдебната реформа докрай, защото реформа няма. По думите й това е реформата, която Сотир Цацаров е искал и той, и политиците са доволни от нея.

Силвия Великова изрази изненадата си, че Лозан Панов е твърдо решен да води битката, която е започнал и според нея той много добре е преценил каква битка му предстои.

След като изслушаха отново речта на Сотир Цацаров от събитието в СУ "Св. Климент Охридски" двете журналистки се обединиха под тезата, че всъщност не Панов политиканства, а Цацаров политиканства в тази своя реч. Според тях тя е политическо изказване, в което той говори и за "избирателя" , който не е работа на главния прокурор.  Великова и Владимира също така отбелязаха, че на срещата между Цацаров, Борисов и вътрешния министър Бъчварова, главният прокурор не си е позволил да нападне толкова остро работата на МВР като в речта си, когато не присъстват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама