Меморандумът между РБ и ГЕРБ е отворен за всички партии, твърдят от ДБГ

22:40, 06 мар 16 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Меморандумът за управлението на държавата между Реформаторския блок и ГЕРБ е отворен и може да бъде подкрепен от всеки, дори и от БСП. Това каза Димитър Делчев, секретар на ПГ на Реформаторския блок от ДБГ в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“.  По думите на Делчев, неподписването на меморандума от страна на неговите противници означава „оставаме във властта, но без цена”. 

Димитър Делчев изрази надежда, че Николай Ненчев и партията му БЗСН ще разрешат дилемата си през настоящата седмица дали да подпишат меморандума. По думите му няма причина да не го направят. „Ако министър Ненчев не подпише меморандума, министър-председателят Бойко Борисов ще прецени какви действия да предприеме”, каза Делчев. 

На въпрос трябва ли да останат в управлението министрите Москов и Ненчев, ако техните партии не подпишат меморандума, Делчев отговори, че тези министри ще останат като министри на Реформаторския блок, за да продължат с реформите, които са започнали. Според Делчев, РБ е последователен в своята позиция и стои твърдо зад своите четирима министри – Лукарски, Ненчев, Москов и Кунева. 

Делчев смята, че е погрешно да се гледа на меморандума като безусловна подкрепа за правителството на ГЕРБ, както говорят противниците му. Той допълни, че Радан Кънея няма да подпише меморандума, но не знае дали това е и позицията на ДСБ като цяло. Депутатът от ДБГ каза още, че няма срок за подписването на документа.

За това дали ДСБ ще излязат от РБ Делчев коментира, че на партията и предстои конгрес, на който да вземе решение. "Аз не съм чул и не знам каква е позицията на лидера на ДСБ за това дали те трябва да останат или да излязат от РБ. Радан Кънев казва, че Реформаторският блок е провален и изчерпан проект – нещо, което е абсолютна безумица, защото РБ качва резултатите си на всеки следващи избори”, каза още Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама